salong djuravdelningen!

Det händer att djurvårdarna får agera frisörskor ibland!
Vi har framförallt en regelbunden, om än mycket motvillig kund som får sina lockar lagda av djuravdelningens personal. Hon heter Spice-Girl och är en Peruan, alttså ett marsvin med långt hår som ligger framåt över ansiktet och växer sig så långt att det släpar i marken runt hela marsvinet.

exempelbild från nätet:


En sådan här päls är förstås vacker att se på och den är härligt silkesmjuk att ta i, men den kräver mycket pyssel och omvårdnad för att hålla sig fin. marsvinet kan inte själv hålla snyggt och rent i en såhär lång päls och urin och avföring förstör fort pälsen därbak om man inte tvättar och kammar den ofta.
Så vackra som på bilden ovan är Peruanerna bara på utställningar, hemma är de ju som alla andra marsvin, äter hö och bor på halm, spån eller liknande underlag som fastnar i det långa håret. sen är det förstås inte heller så lätt att äta och dricka med sådär mycket lugg framför munnen, men det löser de elegant med en knyck på nacken precis som vilken filmstjärna som helst!

Vi på djuravdelningen har inga planer på att ställa ut våran Spice-Girl och hon är dessutom en håröm dam som avskyr allt vad kammar och borstar heter, så för att behålla husfriden så klipper vi hennes hår emellanåt. Idag var det dags att gå till frisör Lindqvist, som kapade en ganska rejäl bit av kalufsen...
Såhär såg hon ut efteråt:



Page? Pottfrisyr? Vi kanske kan kalla den här frippan för dammvippan?
Hur som helst är livet nu lite enklare att leva för Spice-Girl, hon kan äta, kissa, leka med de andra marsvinen utan att håret hänger och släpar och drar med sig skräp vart hon går, och har man tur, så dröjer det ett tag tills nästa besök hos frisören!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0